در حال بارگذاری ...
داور بیست و نهمین جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری:

آثار فاخر نیازمند حمایت ویژه دولت

داور بیست و نهمین جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین معضلات هنرمندان حرفه تئاتر مشکلات معیشتی است، گفت: هنرمندان فعال در عرصه تئاتر نمی‌توانند به این هنر به‌عنوان یک شغل برای تأمین معیشت خود نگاه‌ کنند.

محسن سلیمانی فارسانی در حاشیه برگزاری بیست و نهمین جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با تئاتر چهارمحال و بختیاری در شهرکرد با بیان اینکه جشنواره‌های هنری فرصتی برای هنرمندان است تا بتوانند ماحصل تجربیات و تولیدات خود را به نمایش بگذارند، اظهار کرد: جشنواره‌های تئاتر باید دارای شاخصه‌هایی از جمله ترویج خردمندی و اندیشه‌ورزی برای مردم باشند.

وی با بیان اینکه تئاتر آئینه‌ای در مقابل طبیعت است، افزود: این مسئله بدین معنا است که مردم در هنر تئاتر بتوانند خودشان را در این آئینه ببیند و همچنین هنرمندان وظیفه دارند که در تولیدات جشنواره‌ها و اجراهای عمومی تئاتر، خود به‌گونه‌ای عمل کنند که هنر خود را به مردم تبلیغ کنند.

داور بیست و نهمین جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری ادامه داد: اساسا جشنواره‌های ما باید به سمتی حرکت کنند، که علاوه بر دیده شدن آثار هنرمندان، اقبال عمومی مردم را نیز به سمت خود جلب کنند و می‌توان گفت جشنواره‌ها در اینصورت می‌توانند در تأثیرگذاری بر مردم موفق باشند.

سلیمانی با اشاره به اهمیت نقد و اقبال عمومی مردم در جشنواره‌های فرهنگی، گفت: باید خروجی تولیدات هنری به‌ویژه تئاتر اقبال عمومی داشته باشد و هنرمندان باید در این راستا تلاش کنند تا با تولید آثار قوی و مؤثر در حوزه اندیشه‌ورزی، فنی و ساختاری، تولید متون و نمایشنامه‌های قوی اقبال عمومی را به سمت خود سوق دهند.

وی حمایت دولت از هنرمندان تئاتر را جهت تولید آثار فاخر تأثیرگذار دانست و عنوان کرد: اگر هنرمندان بتوانند بدون دغدغه آثار خود را به مردم عرضه کنند و مورد حمایت مسؤولان قرار بگیرند، در اینصورت می‌توانند بدون نگرانی نمایش خود را بر روی صحنه ببرند.

داور بیست و نهمین جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری با تأکید بر اینکه جشنوار‌ها بهاری برای تولیدات هنری در هر اقلیمی هستند، خاطرنشان کرد: هنرمندان هر منطقه در جشنواره‌های هنری تولیدات خود را ارائه می‌دهند و داوران در جشنواره‌ تئاتر بر اساس شاخصه‌هایی از جمله ساختار، قالب نویسندگی، شیوه کارگردانی، بازیگری و بیان خوب هنرمندان در برقراری ارتباط با مخاطب آثار ارائه شده در جشنواره‌ها را بررسی می‌کنند.

سلیمانی اضافه کرد: به دور از کلیشه‌های رایج و اغراق‌آمیز هنرمندان تئاتر باید بتوانند فضای روانی و آرام را در ارتباط با مخاطب به‌وجود بیاورند و همچنین یکی دیگر از بخش‌های عمده‌ای که می‌تواند دیدگاه یک داور را در اجرای یک نمایش تحت تأثیر قرار دهد، ساختار و چارچوب درست یک متن است.

وی با بیان اینکه هدایت بازیگران، استاتیک صحنه و عوامل در اجرای تئاتر در وهله اول بسیار با اهمیت است، گفت: برای اجرای تئاتر باید برای تمام عوامل موقعیت و استراتژی تعریف شود و اگر این تعریف به طور دقیق و در راستای متصل کردن اجزا به درستی صورت گیرد می‌تواند یک هارمونی را شکل دهد و همین کار می‌تواند باعث لذت مخاطب از اجرای یک تئاتر شود.

داور بیست و نهمین جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری متن خوب، بازیگران حرفه‌ای، موسیقی و طراحی مناسب صحنه را در قضاوت  داوران تأثیرگذار دانست و گفت: تئاتر مانند یک پازل است و زمانیکه اجزا به شیوه درست در کنار هم چیده شود، می‌تواند در بطن خود همه چیز را بیان کند و تأثیرگذاری بسیار خوبی بر مخاطب داشته باشد.

سلیمانی با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین معضلات هنرمندان حرفه تئاتر مشکلات معیشتی است، تصریح کرد: هنرمندان فعال در عرصه تئاتر نمی‌توانند به این هنر به‌عنوان یک شغل برای تأمین معیشت خود نگاه‌ کنند در صورتیکه که می‌توان با تولید آثار فاخر، اجرای گسترده و برقرای ارتباط با مخاطب، معیشت عوامل اجرایی تئاتر را تأمین کرد.

وی با بیان اینکه یک تئاتر خوب علاوه بر اندیشه‌ورزی و خردورزی باید یک نوع سرگرمی و فضای فرح‌بخش را در دل خود داشته باشد، عنوان کرد: نباید پرونده اجرای یک تئاتر بعد از یک یا دو بار اجرا بسته شود بلکه باید اجرای تئاتر ماه‌ها و حتی در طول سال تداوم داشته باشد.

داور بیست و نهمین جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری ارتباط با مخاطب را یکی از پارامترهای افزایش سطح تئاتر عنوان کرد و ادامه داد: اگر در یک سطح باقی بمانیم این مسئله باعث بازگشت به عقب می‌شود و همچنین با تبلیغات مناسب و حمایت رسانه‌های جمعی می‌توان این هنر را به مردم معرفی کرد تا از این طریق بتوان معیشت بازیگران تئاتر را تأمین کرد.

 




نظرات کاربران