پیام احمدی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری در حاشیه سی و ششمین جشنواره تئاتر عنوان کرد:
توجه هنرمندان تئاتر به مسائل روز و رویدادهای مهم جهانی، نشان از تعهد هنرمندان به مسائل اجتماعی است
پیام احمدی مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری، توجه هنرمندان تئاتر در جشنواره سی ششم را به مسائل روز و رویدادهای مهم جهانی از جمله جنگ و وضعیت انسانی در مناطق درگیر بحران، نشان از تعهد هنرمندان تئاتر به مسائل اجتماعی دانست.
پیام احمدی در گفتگو با خبر نگار ایران تئاتر در حاشیه سی وششمین جشنواره تئاتر استان چهار محال و بختیاری گفت: با عنایت به شرایط دشوار ناشی از پاندمی کرونا، خوشبختانه شاهد رشد چشمگیر فعالیتهای تئاتری در استان چهارمحال و بختیاری هستیم. پس از گذر از دوران رکود، جشنواره تئاتر استان در سال گذشته با استقبال گسترده هنرمندان و مخاطبان مواجه شد و شاهد افزایش قابل توجه تعداد آثار نمایشی بودیم.
احمدی استقبال از جشنواره در سال جاری را خوب ارزیابی کرد و افزود: افزایش تعداد نمایشها، ورود استعدادهای جدید و پیوند میان نسلهای مختلف هنرمندان از جمله دستاوردهای مهم، سی و ششمین دوره جشنواره تئاتر استانی است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری، انتخاب یکی از پیشکسوتان تئاتر استان به عنوان دبیر جشنواره را نویدبخش آیندهای روشن برای تئاتر استان عنوان کرد و یاد آور شد: خوشبختانه در جشنواره امسال، شاهد رشد چشمگیر کمی و کیفی آثار نمایشی بودیم. تنوع مضامین، نوآوری در شیوه اجرا و ارتقای سطح بازیگری از جمله ویژگیهای بارز آثار ارائه شده در این دوره از جشنواره بود این موفقیت بزرگ، مرهون تلاشهای شبانهروزی هنرمندان، کارگردانان، نویسندگان و تمامی دستاندرکاران این رویداد هنری است.
احمدی با اشاره به محدودیتهای بودجهای به عنوان یکی از چالشهای اصلی پیش رو در تئاتر استان گفت: با وجود تلاشهای صورت گرفته، اعتبارات اختصاص یافته به حوزه فرهنگ و هنر به ویژه تئاتر، کفاف نیازهای این حوزه را نمیدهد.
وی اظهار داشت: باید با ایجاد تعامل بیشتر بین هنرمندان و مسئولین شرایط جذب سرمایهگذاریهای بیشتر در حوزه تئاتر را فراهم کنیم و تلاش خواهیم کرد برای رفع این مشکل از ظرفیتهای مختلفی از جمله اعتبارات یک درصد شرکتهای دولتی، حمایتهای بخش خصوصی و همچنین مشارکت شهرداریها استفاده کنیم.
احمدی توسعه زیرساختهای تئاتری در استان را یکی از با اهمیت ترین مسائل تئاتر استان عنوان کرد و افزود: در این زمینه، تلاشهایی برای تجهیز و تعمیر سالنهای تئاتر و ایجاد فضاهای جدید برای فعالیتهای هنری صورت گرفته است. که امیدوارم با حمایت مسئولین ارشد استانی بتوانیم شرایط را برای تجهیز و فراهم سازی زیر ساخت های تئاتر در مرکز استان و شهرستان ها فراهم آوریم.
احمدی در پاسخ به درخواست هنرمندان برای برگزاری کارگاه های آموزشی در حوزه تئاتر و اقدامات این اداره یاد آور شد: یکی از چالشهای اساسی در حوزه آموزش تئاتر، کمبود منابع آموزشی و کارگاههای تخصصی است. اگرچه در سالهای اخیر تلاشهایی برای برگزاری کارگاهها صورت گرفته است، اما همچنان نیاز به سرمایهگذاری بیشتری در این زمینه احساس میشود. انتظار میرود در دولت چهاردهم، شاهد افزایش حمایتها از حوزه آموزش تئاتر باشیم.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: برگزاری نشستهای گفتوگو محور با حضور هنرمندان پیشکسوت و مدرسان دانشگاهی، میتواند نقش مؤثری در انتقال تجربیات و دانش به نسل جوان هنرمندان داشته باشد. این نشستها فرصتی مناسب برای نقد و بررسی آثار، تبادل نظر و ارتقای سطح کیفی تولیدات تئاتری فراهم میآورند. انتظار میرود انجمنهای نمایش نقش فعالتری در برگزاری اینگونه نشستها ایفا کنند.
این مسئول ارشد فرهنگ و هنر چهارمحال و بختیاری یکی دیگر از دستاوردهای قابل توجه در حوزه تئاتر استان را شکلگیری گروههای نمایشی آماتوری در مناطق مختلف استان عنوان کرد و افزود: این امر نشان از علاقهمندی روزافزون مردم به هنر تئاتر و وجود پتانسیلهای بالقوه در این حوزه دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یاد آور شد: ما باید علاوه بر توجه به تئاتر، سایر گونه های هنرهای نمایشی مانند عروسکگردانی و شبیهخوانی و ... که دارای اهمیت هستند مورد توجه و حمایت بیشتری قرار دهیم. چرا که توسعه این هنرها میتواند به غنای هرچه بیشتر هنر استان کمک کند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری در پایان گفتگو ضمن قدردانی از تمامی هنرمندان و دستاندرکاران جشنواره تئاتر استان و آرزوی موفقیت روزافزون برای هنرمندان تئاتر استان از حضور پرشور و مشارکت فعال تمامی هنرمندان و دوستداران تئاتر در سی و ششمین جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری تشکر و قدردانی را کرد.