در حال بارگذاری ...
...

اکبر دانیالی لردگانی کارگردان نمایش «زخم گشوده جهان»

حاج قاسم نماد دلیری و استقامت و پایمردی بر سر اصول و آرمان‌ها است

اکبر دانیالی لردگانی کارگردان نمایش «زخم گشوده جهان»

حاج قاسم نماد دلیری و استقامت و پایمردی بر سر اصول و آرمان‌ها است

اکبر دانیالی لردگانی کارگردان نمایش «زخم گشوده جهان» گفت: حاج قاسم نماد دلیری و استقامت و پایمردی بر سر اصول و آرمان‌ها است او فرزند ایران زمین و خلف آریوبرزنها و سرداران دلیر تاریخ ایران است. محبوبیت او نه در کشور بلکه در جهان نشان دهنده شخصیت منحصربفرد این مرد دلیر است جایگاهی دارد که قابل غبطه خوردن است.

به گزارش ایران تئاتر اکبر دانیالی که این روزها نمایشش با عنوان «زخم گشوده جهان» با موضوع مدافعان حرم و مقاومت در شهرکرد به روی صحنه است در گفتگو با تئاتر چهارمحال و بختیاری افزود: باتوجه به اینکه دومین سالگرد شهادت  شهید سلیمانی این مرد بزرگ رو پشت سر گذاشتیم ، کارهایی با محتوای این شهید عزیز تولید و جشنواره هایی هم راه اندازی شده است  ولی می طلبد با تولیدات فاخر تمامی جنبه های زندگی ، فکری ، نظامی و ... این شهید عزیز تولید و شناسانده شود.

این کارگردان استان چهارمحال و بختیاری اظهار داشت:تئاتر مقاومت همان تئاتر دفاع مقدس است که طی ۱۰ سال اخیر و با وقوع اتفاقات در منطقه شکل گرفته است. فکر می‌کنم هنوز خوب جا نیافتاده است و این تلاش‌ها برگزاری جشنواره‌ها و اجرای عموم شروع این گونه تئاتر خواهد بود. مرکز هنرهای نمایشی یا انجمن هنرهای نمایشی و ارگانهایی که در این زمینه نمایش تولید می‌کنند باید با نامه نگاری با دیگر ارگانهای فرهنگی و حتی نظامی مرتبط با موضوع تولید شده،حمایت و کمک‌های آن‌ها را هم برای گروه‌ها جلب کنند.

وی افزود:پیشنهاد می‌کنم هزینه‌ای در خور برای تولید محتواهای هنری در این زمینه اختصاص داده و با جلب نظر هنرمندان برجسته در این زمینه فعالیت‌های مناسب صورت بپذیرد. چرا که هنر بهترین گزینه برای شناساندن راه مقاومت و شهدای عزیز این عرصه است.

دانیالی درباره نمایش «زحم گشوده جهان» و پروژه‌ی نخل سرخ که این اثر از آثار این پروژه است گفت: پروژه نخل سرخ، پروژه‌ای است که با حمایت اداره کل هنرهای نمایشی و انجمن هنرهای نمایشی کشور از تولید متن شروع شده و در همه مراحل تولید متن و اثر از حمایت‌های آموزشی بر خوردار بوده است.

وی اظهار داشت:در این پروژ] از طرف مرکز هنرهای نمایشی و انجمن هنرهای نمایشی کشور با انتخاب کارگردانهایی که سابقه موفق در تولید اینگونه نمایشها داشته‌اند تولیدات در کشور شروع شده است و نمایش زخم گشوده جهان نوشته مجید دیندار یکی از این متون پروژه نخل سرخ بوده که به بنده پیشنهاد شد و تنها متن با موضوع مقاومت مردم سوریه و حضور مدافعان حرم در آنجاست.

دانیالی درباره نحوه معرفی و وصل شدن خود به پروژه نخل سرخ گفت:من خودم خیلی تاثیری در انتخابم نداشتم. لطف و محبت اساتید عزیز به خصوص دکتر اسدی گرامی و وحید لک نازنین رئیس و مدیر اجرایی پروژه بود که با توجه به سابقه قبلی من در جشنواره‌های مختلف با موضوع بسیج و دفاع مقدس و اجراهای عمومی باعث این افتخار شد که یکی از کارگردان‌های این پروژه باشم.

این کارگردان چهارمحال و بختیاری در پاسخ به این سوال که آیا در متن تغییری ایجاد کرده است و مشکلات خود با اثر گفت:قطعا در طول کار باتوجه به نگاه و دیدگاه کارگردان تغییراتی در متن اعمال می‌شود. بخصوص که کارگردان نویسنده دوم متن است و قطعا حاصل کار او است که باید نقد بشود. به تناسب شکل و ساختار و بازیها با هماهنگی با نویسنده تغییراتی داشتیم. مشکلات همان مشکلات همیشگی فنی و امکانات بود. صمن اینکه فاصله لردگان تا شهرکرد برای تمرینها و اجرا هم در کند بودن روند آمادگی تاثیر زیادی داشت.

وی درباره موفق بودن اجرا و رضایت خود از خروجی نهایی این اثر افزود:موفق بودن یا نبودنش به نظر منتقدین و اساتید برمی گردد. ولی این نمایش از معدود متون تولید شده در این زمینه و با نگاهی کاملا نو و تازه و از زاویه‌ای دیگر است. باتوجه به مشکلاتی که گفتم،طی کردن هر روزه مسیر ۱۶۰ کیلومتری،از لردگان به شهرکرد،هماهنگی سالن تمرین در شهرکرد با توجه به فعال بودن گروه‌های شهرکرد در ایام جشنواره و مشکلات دیگر اکنون از برایند کلی اثر راضی هستم و می‌توانم بگویم نمایش تاثیر خودش را بر مخاطب میگذارد.

کارگردان نمایش «زخم گشوده جهان » در پایان گفت:جا دارد اکنون از عزیزان و اساتید گرامی،جناب آقای آشنا مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی،رضا بصیرت مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی کشور،استاد مسافر آستانه دبیر محترم جشنواره بین المللی فجر،دکتر شریفی مدیرکل محترم فرهنگ وارشاداسلامی استان،دکتر اسدی،وحید لک،حاج آقا بهداروند و فرهاد قائمیان نازنین که چراغ راه بودند تشکر ویژه ویژه داشته باشم.

به گزارش تئاتر چهارمحال و بختیاری علاقه مندان برای دیدن این نمایش می‌توانند تا ۲۰ دی ماه ساعت ۱۸ به تماشا خانه مهر شهرکرد واقع در میرآباد غربی میدان ابوریحان مراجعه نمایند.