در حال بارگذاری ...
گفت‌وگو با کارگردان حاضر در بخش فراگیر (صحنه‌ای) جشنواره تئاتر فجر

مصطفی محمدی‌دوست: «کَل»، نقدی بر شکار است

مصطفی محمدی‌دوست، نویسنده و کارگردان نمایش «کَل» می‌گوید نمایش او، هشداری برای کشتن است، چراکه کشتن، کشتن می‌آورد و حرف این نمایش، درواقع نقدی است بر شکار.

به گزارش ایران تئاتر به نقل از تسنیم، بخش اجراهای صحنه‌ای چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در چهار زیربخش مسابقه تئاتر ایران، ویژه غزه، هویت ملی و فراگیر در حال برگزاری است.

در بخش فراگیر چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، مصطفی محمدی‌دوست از استان چهارمحال و بختیاری با نمایش «کَل» برگرفته از آیین بختیاری بانام «هزار و یکمین شکار» حضور دارد. این نمایش، روایتی محلی از معنایی جهان‌شمول در نقد کشتن و شکار است. محتوای آن به زبانی عمومی، هشداری برای کشتن است، چراکه کشتن، کشتن می‌آورد و حرف این نمایش، نقدی بر شکار است.

با مصطفی محمدی‌دوست درباره درون‌مایه این نمایش، کارگردانی و شیوه اجرای آن به گفت‌وگو پرداختیم.

محمدی‌دوست در تعریف مضمون نمایش خود می‌گوید: «در فرهنگ بختیاری، آیینی وجود دارد با نام هزار و یکمین شکار، بدین معنا که اگر شمارگان شکار از هزار فراتر رود، همه‌چیز زیر و رو می‌شود. من داستان نمایش خود را از همین آیین برگرفتم؛ بدین معنا که اگر تعداد شکار از هزار فراتر برود، زمین قهر می‌کند. گویی زمین با خشک‌سالی و دیگر بلایای طبیعی قصد انتقام از انسان را دارد. شیوه اجرای این نمایش، بیشتر بر پایه فیزیک حرکتی بازیگران و با کمترین بهره‌گیری از دیالوگ طراحی‌ شده است. به عنوان کارگردان، خود با بازیگران تمرین کرده‌ام، چه آن‌ها که معلولیت دارند و چه آن‌ها که معلولیت ندارند. بازیگران این نمایش، دارای عارضه‌هایی مانند معلولیت جسمی، ذهنی و بینایی هستند.»

این نمایش که برگزیده جشنواره معلولین کرج شده، در جشنواره «هایفست» ارمنستان هم شرکت کرده ­است و محمدی­‌دوست قصد دارد که برای اجرای عمومی این نمایش نیز اقدام کند.

همچنین برای موزیک نمایش «کَل»، از آوازهای فولکلور درون­ایلی بختیاری بهره برده شده ­است.

این نمایش روز دوم جشنواره با مدت‌زمان 40 دقیقه در تالار هنر تهران اجرا و مورد استقبال مخاطبان و علاقه‌مندان فرهنگ بومی نواحی ایران قرار گرفت.

چهل‌و‌دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به ریاست کاظم نظری و دبیری مهدی حامدسقایان، از 27 دی تا 12 بهمن 1402 در تهران در حال برگزاری است.

این نمایش بیشترین جوایز این بخش جشنواره را از آن خود کرد.


جوایز بخش فراگیر  جشنواره تئاتر فجر در دست هنرمندان چهارمحال و بختیاری

جوایز بخش فراگیر جشنواره تئاتر فجر در دست هنرمندان چهارمحال و بختیاری

هنرمندان چهارمحال و بختیاری که با نمایش«کَل» در بخش فراگیر چهل‌ودومین جشنواره تئاتر فجر حضور داشتند تندیس جشنواره، دیپلم افتخار نمایش اثر برگزیده، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار بخش کارگردانی، دیپلم افتخار بخش موسیقی، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار بخش بازیگری مرد و سه لوح ...

|

7 مرداد ماه در شهرکرد برگزار می‌شود

آیین اختتامیه جایزه نمایشنامه نویسی شیدای دهکردی و رونمایی از پوستر فراخوان جشنواره تئاتر تک
7 مرداد ماه در شهرکرد برگزار می‌شود

آیین اختتامیه جایزه نمایشنامه نویسی شیدای دهکردی و رونمایی از پوستر فراخوان جشنواره تئاتر تک

آیین اختتامیه جایزه نمایشنامه نویسی شیدای دهکردی و رونمایی از پوستر فراخوان جشنواره تئاتر تک 7 مرداد ماه از سوی واحد هنرهای نمایشی حوزه هنری در شهرکرد برگزار می شود.

|

در آیین «نوای محرم» چهارمحال و بختیاری بررسی شد؛

ضرورت شناخت دقیق ارکان شبیه‌خوانی تا آسیب نوآوری به این هنر آیینی
در آیین «نوای محرم» چهارمحال و بختیاری بررسی شد؛

ضرورت شناخت دقیق ارکان شبیه‌خوانی تا آسیب نوآوری به این هنر آیینی

موسیقی آیینی مذهبی در رشته شبیه‌خوانی و تعزیه در آیینی با عنوان «نوای محرم» با حضور پژوهشگران و استادان این حوزه در گردهمایی نوازندگان و خوانندگان آیینی در شهرکرد آسیب‌شناسی شد.

|

انتخابات هیئت رئیسه انجمن هنرهای نمایشی استان چهارمحال و بختیاری برگزار می‌شود

انتخابات هیئت رئیسه انجمن هنرهای نمایشی استان چهارمحال و بختیاری برگزار می‌شود

انتخابات انجمن هنرهای نمایشی استان چهارمحال و بختیاری 12 خرداد ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد و هنرمندان 9 شهرستان استان، با توجه به شرایط عمومی و اختصاصی اعلام شده، می‌توانند در آن شرکت کنند.

|