فهمیه خسروی کارگردان شرکت کننده در جشنواره تئاتر تک:
خلاقیت در اجرای فرمی و محتوایی میتواند موجب تمایز و اصالت اثر تک نفره شود

خلاقیت در اجرای فرمی و محتوایی میتواند موجب تمایز و اصالت اثر تک نفره شود 2

خلاقیت در اجرای فرمی و محتوایی میتواند موجب تمایز و اصالت اثر تک نفره شود 3

خلاقیت در اجرای فرمی و محتوایی میتواند موجب تمایز و اصالت اثر تک نفره شود 4

خلاقیت در اجرای فرمی و محتوایی میتواند موجب تمایز و اصالت اثر تک نفره شود 5

خلاقیت در اجرای فرمی و محتوایی میتواند موجب تمایز و اصالت اثر تک نفره شود 6
فهمیه خسروی، کارگردان نمایش «سطح آلفا» در پنجمین جشنواره تئاتر تک، بر این باور است که تئاتر تکنفره در چشمانداز کنونی هنر نمایش، با رویکردهای متنوعی به صحنه میرود و خلاقیت در اجرای فرمی و محتوایی میتواند موجب تمایز و اصالت اثر شود، مشروط بر آنکه متکی بر یک متن دراماتیک قوی باشد.
به گزارش خبرنگار ایران تئاتر در چهارمحال و بختیاری، فهمیه خسروی، کارگردان نمایش «سطح آلفا» درباره اثر خود توضیح داد: این اثر دراماتیک، که برگرفته از نمایش «شام آخر» نوشته احسان قائدی است. روایتگر داستان دختری است که در مواجهه با عشقی پر فراز و نشیب، به چالشهای بنیادینی در زندگی خویش برمیخورد. این چالشها او را در موقعیتی قرار میدهند که ناگزیر به انتخابی حیاتی میان زندگی و مرگ است.
خسروی با اشاره به حضور پیشین خود در جشنواره تئاتر تک در سال ۱۳۹۷، به تفاوت چشمگیر سطح رقابت در آن دوره با دوره کنونی اشاره کرد. به گفتهی او، رقابت امسال نسبت به سال ۹۷ بسیار فشردهتر و حرفهایتر است.
وی با تأکید بر پیچیدگیهای کارگردانی و بازیگری همزمان در تئاتر تکنفره، به چالشهای ذاتی این سبک نمایشی پرداخت. این وضعیت فشار مضاعفی را هم به لحاظ کارگردانی و هم به لحاظ بازیگری بر دوش او گذاشته و نیازمند تواناییهای خاص جسمانی، روانی و تکنیکی است.
از جمله مهمترین دغدغههای خسروی در این پروژه، ایفای چند نقش متفاوت به صورت همزمان بهعنوان بازیگر و کارگردان بوده است. این امر مستلزم طراحی دقیق کاراکترها، تکنیکهای بازیگری پیشرفته برای ایجاد تمایز و باورپذیری شخصیتها در اجرا و همچنین برنامهریزی کارگردانی دقیق برای هماهنگی بازیگری و کارگردانی همزمان میباشد. این چالش اصلی کارگردانی و بازیگری همزمان خسروی در اثر «سطح آلفا» را تشکیل میدهد.
خسروی در توصیف تجربه خود در تئاتر تکنفره، بر لزوم رهایی بازیگر در صحنه و کشفِ مستقلِ نقش توسط وی تأکید کرد. به باور او، ارائه تمام عناصر نقش بهصورت آماده به بازیگر، مانع از فرآیند خلاقانهی بازیگری و درک عمیقِ شخصیت میشود.
به گزارش خبر نگار ایران تئاتر در چهارمحال و بختیاری، از دیگر عوامل این اثر نمایشی می توان به فهیمه خسروی«نویسنده، کارگردان و بازیگر»، مصطفی محمدی دوست « مشاور کارگردان»، اکرم یدالهی« نور و موسیقی»، فاطمه حیدری«طراح صحنه»، بهاره موسوی«طراح لباس»، زهرا محمدی و مهدیا مالکی«طراحان بروشور و آفیش» اشاره کرد.